ברלין

רייכסטאג

רייכסטאג בברלין (Reichstag) הוא למעשה בניין הפרלמנט של ממשלת גרמניה, הרייכסטאג, נבנה בין השנים 1884 – 1894.

כמו מבנים רבים בברלין, גם הרייכסטאג מסמל רבות את ההיסטוריה הפתלתלה של העיר. כך לדוגמא, שנים לאחר הקמת הבית טרם הושלמה הכיפה בראשו, כיוון שהקייזר ווילהלם השני דרש כי כיפת הבית תהא נמוכה מכיפת ארמון הקייזרים שב”מיטה”…
ניתן להגיע אל הכיפה באמצעות מעלית.

איך מגיעים

אוטובוס: 100
רכבת תחתית: S1 ,S2 בתחנת אונטר דן לינדן.

סיור והיסטוריה של הרייכסטאג

ב-1918, לאחר כניעת גרמניה במלחמת העולם הראשונה, ועם הסתלקותו של הקייזר, הכריז כאן האדון פיליפ שיידמן על הקמת רפובליקה גרמנית חופשית (לימים, רפובליקת “ווימאר”). באותה שעה ממש הכריז קרל ליבקנכט הקומוניסט, מחלון ארמון הקייזרים על יסוד רפובליקה קומוניסטית, ומכאן החל מחול השדים והשנאה בברלין השסועה והמסוכסכת.

המקום נשרף כליל בפברואר שנת 1933, ויש האומרים ששריפתו שירתה את מטרותיה של המפלגה הנאצית בימים שלפני מלחמת העולם השניה. אלו הטיחו את אשמת ההצתה בקומוניסטים, אשר עד אז ישבו בפרלמנט, ומצאו עילה לסילוקם מן הבית ולכינונה של דיקטטורת היטלר.

במהלך הפלישה הסובייטית לברלין, באפריל 1945 הופצצה כיפת המבנה וקרבות עזים התחוללו בין אולמות הבית, מסדרונותיו ומרתפיו. כ-2,000 חיילים סובייטים מצאו מותם רק בכיבוש הרייכסטאג. לאחר הכיבוש הניף חייל רוסי את הדגל הסובייטי מעל אחד הצריחים החרבים, תמונה שהפכה לסמל לכניעתה של גרמניה הנאצית.

לאחר חלוקת ברלין היה הבית בשטח המערבי של העיר, ושופץ בין השנים 1961 – 1971. הוא שימש בעיקר למגוריהם הזמניים של חברי פרלמנט מערב גרמניה, אשר סרו לביקור בברלין המערבית (להזכירנו, עיר הבירה של גרמניה המערבית היתה בון).

שוב חודש הבית בין השנים 1994 – 1999, כולל בנייתה של כיפה חדשה מרהיבה ביופיה. הכיפה עטופה בצלעות זכוכית, מהן ניתן להשקיף אל כל העיר. בלב הכיפה ניצב חרוט הפוך המצופה ב-360 מראות. אלו משקפות למתבונן בהן את אולם הפרלמנט. מתכנן הכיפה הוא האדריכל הבריטי המוכשר סר נורמן פוסטר. בעיצוב הכיפה ביקש האמן להמחיש את רצונה של גרמניה המתאחדת להביע (בפני העולם החרד לרגל האיחוד מחדש…) שקיפות פוליטית וחברתית בדיוני הפרלמנט הגרמני החדש, הבונדסטאג.

הפרלמנט חזר למשכנו זה רק בשנת 1999, ויושב שם מאז בשמו החדש. זהו הבית התחתון של הפדרציה הגרמנית, בו יושבים נציגי המפלגות הפוליטיות. בברלין קיים גם הבית העליון של גרמניה, ה”בונדסרהאט”, (ברחוב לייפציגר), בו יושבים נציגי 13 המדינות הגרמניות ושלוש ערי המדינה בגרמניה (ברלין, המבורג וברמן).

שעות פתיחה
כל השבוע 8:00 – 24:00 כניסה אחרונה בשעה 22:00.
מחירי כניסה
הכניסה חופשית. כדאי לעמוד בתור, ובסבלנות.
כתובת
Plazt Der Republik 1
5/5 - 1 {הצבעות}

כתבות אחרונות

כדי לראות גם
Close
Back to top button