אקוודור

גאוגרפיה:

גבולות:

  • מצפון – קולומביה.
  • מדרום וממזרח – פרו.
  • ממערב – האוקיינוס השקט.

אקלים:

ישנן שתי עונות בסיסיות: עונה יבשה ועונה רטובה. ברצועת החוף מזג האוויר טרופי חם ולח.  בהרים יש שינויים במזג האוויר על-פי הגובה. העונה הגשומה בחודשים נובמבר עד מאי והעונה היבשה ממאי עד נובמבר.

אוכלוסיה:

אוכלוסיית אקוודור מונה כ 14 מליון תושבים. האוכלוסייה היא תערובת של אינדיאנים, אירופאים ושחורים. מוצאם של רוב התושבים הוא אינדיאני מצאצאי האינקה, ולמרות זאת הם בדרך כלל בתחתית הסולם החברתי, התופעה הזו משותפת לכלל מדינות דרום אמריקה.

האינדיאנים בדרך כלל מאוד נמוכים וחובשים כובע מיוחד, המציין את מוצאם והאזור ממנו הגיעו. “האירופאים” צאצאי הכובשים הספרדים בולטים מאוד בצורתם ותוואי פניהם, ובדרך כלל מצבם הסוציו-אקונומי טוב יחסית לצאצאי האינדיאנים.

השחורים הם צאצאי העבדים שהובאו מאפריקה לצרכיי עבודה.

הדת:

הדת השלטת היא הנצרות הקתולית, יש גם פרוטסטנטים ודתות מקומיות, האינדיאנים משלבים בנצרות אלמנטים מדתם המקורית.

שפה:

ספרדית היא השפה הרשמית. האינדיאנים מדברים קצ’ואה.

אשרה:

ניתן להוציא אשרה לאקוודור לתקופה של עד 3 חודשים. בכניסה יש להציג כרטיס טיסה חזרה. ניתן לקבל אשרה בכניסה למדינה,  במקרה כזה מקבלים תעודת תייר שאותה יש לשמור בצמוד לדרכון עד היציאה מהמדינה.

 עם הכניסה מקבלים טופס שיש לשומרו כל זמן השהות באקוודור, בעת היציאה מהמדינה מגישים את הטופס לרשויות.

 כסף:

המדינה עברה תהליך דולריזציה מלא ולכן המטבע במדינה הנו – דולר. מומלץ להחזיק דולרים בשטרות קטנים של 2  ו-5 $. זה נוח ביותר לתשלומים ובמיוחד בשווקים.

עם המעבר לדולר המחירים עלו פי שניים לפחות ועלות המחיה באקוודור התייקרה מאוד.

  • כרטיס אשראי – ניתן להשתמש בכרטיס לתשלום והוצאת כסף.
  • המחאות נוסעים – בכל מרכזי התיירות והערים הראשיות מקבלים המחאות נוסעים, בדרך כלל גובים עמלה של כ 1%  עד 1.5%. החלפת המחאה לדולר נעשית בבנקים, ישנן תופעות של שוד תיירים בצאתם מהבנק עם כסף מזומן, מומלץ להיכנס ולצאת מהבנק בזוגות או בקבוצה ואת הכסף להכניס לחגורת הכסף.

לינה:

בעיירות קטנות ובכפרים קטנים ניתן למצוא גסט האוסים במחיר זול וברמה טובה. ניתן לשכור חדר בדירות פרטיות. בערים הגדולות ניתן למצוא מגוון גדול של מקומות לינה החל מגסט האוסים זולים ועד מלונות יוקרה, המחיר בהתאם.

אוכל:

מגוון המזון רב, ניתן למצוא בשפע אוכל מקומי ואוכל מערבי, רמת הניקיון במסעדות במרכזי התיירות סבירים בהחלט, בפריפריה המצב ההיגייני גרוע ובלתי מספיק.

מומלץ לנסות אוכל מקומי, לעתים תופתעו לטובה. המאכל הלאומי הוא קוּי, שיפודי שירקנים, והוא נפוץ במיוחד בבאניוס. מדובר בבשר טעים (דומה לעוף) עם הרבה ויטמינים וללא כולסטרול.

בדרך כלל הקווי מוגש על שיפוד, כאשר רואים את שיני השירקן ורגליו. למי שמעדיף לאכול מבלי לראות את פרצוף השירקן, ישנן מסעדות המגישות בשר קוי קצוץ.

 בערים ישנם מרכזי קניות בהם ניתן לרכוש מזון לבישול עצמי ולטרקים

הגעה:

בטיסות, מכל מקום שמקיים קשר אווירי עם אקוודור. דרך היבשה ניתן להגיע באוטובוסים, מוניות (יקר) ורכב שכור, עיקר התיירים מגיעים באוטובוסים מקולומביה (בצפון) או מפרו (בדרום).

לממשיכים לפרו: ממצ’לה (Machala) לוקחים אוטובוס למעבר הגבול עם פרו, מומלץ להצטייד בכסף פרואני לפני המעבר, בפרו לא ניתן לשלם בדולרים, פרט לסוכנויות תיירים ולמלונות. מעבר הגבול מהיר, יש להציג את אשרת התייר שקבלתם בכניסה לאקוודור.

תחבורה:

כללית התחבורה הפנימית סדירה וברמה טובה.

  • אוטובוסים – הנסיעה  זולה ביותר, אבל ברוב המקרים  הצפיפות רבה.
  • מוניות – הנסיעה מהירה, אבל המחירים גבוהים עד פי 10 מאשר באוטובוסים. בנסיעות עם כל הציוד מהטרמינלים למלון מומלץ לקחת מונית. צריך לקבוע את המחיר לפני הנסיעה – ניתן להתווכח על המחיר, וכמעט תמיד ניתן להורידו בצורה משמעותית.
  • רכבת – הנסיעה ברכבת אטית וצפופה בדרך כלל.
  • טיסות פנימיות – מופעלות על ידי הצבא ופועלות בין ערים מרכזיות ואיי גלפגוס.

בריאות:

רמת ההיגיינה בדרך כלל ירודה לכן חייבים לטהר מים. ניתן לרכוש מים מינרלים וכדאי לבדוק איפה אוכלים מפני שהדיזנטריה היא חלק בלתי נפרד מהתפריט. כדאי להצטייד בארץ בחומרים לטיהור מים ובערכת עזרה ראשונה מאובזרת היטב.

תקשורת:

מערכת התקשורת סבירה בהחלט, יש טלפונים ציבוריים הפועלים באמצעות כרטיסי חיוג מקומיים ובינלאומיים, פקסים דואר ומשלוח חבילות נעשים בדרך כלל בבית הדואר המקומי.  משלוח חבילות מומלץ לבדוק את העלויות לעתים כדאי מאוד לשלוח חבילות גדולות עד 100 ק”ג, העלות לק”ג משלוח קטנה.

השיטה מתארגנים מספר מטיילים ושולחים חבילה גדולה לאחת המשפחות וזו מחלקת את חבילות המשנה למשפחות המטיילים ע”פ כתובות מצורפות.

אינטרנט יש במשרדים או קפה אינטרנט, העלות לא גבוהה, סימון האינטרנט הבינלאומי של אקוודור הוא – ec

חשמל:

110 V

ביטחון אישי:

עם המעבר לדולר ועליית המחירים, גברה הפשיעה במדינה. תיירים מותקפים לעתים רחוקות יחסית, במיוחד כאשר ישנה סבירות גדולה שהם נושאים מזומנים או עונדים תכשיטים.[ העיר עם הפשיעה הגדולה ביותר היא גוויאקיל (Guayaguil). מומלץ לא להסתובב בסמטאות חשוכות ומקומות נידחים בלילות, במיוחד לא לבד.

נציגות ישראל:

פרטי השגרירות בקיטו והכתובת:
Calle 12 de Octubre y Gral. Francusco Salazar
Esq. Edif. Plaza 2000, Piso 9 Quito
דוא”ל: [email protected]
טלפון: 593-2-3971500
פקס: 593 2 3971555

זמני קבלת קהל בימים שני עד שישי משעה 10:00 עד 13:00

Back to top button