דוברובניק

אטרקציות בדוברובניק

אטרקציות מומלצות בדוברובניק

יש מגוון רחב של אטרקציות דוברובניק וחייה לילה מעולים וכל אחד יכול למצוא מה לעשות בה.

חשוב לתאם את האטרקציות שאנחנו רוצים לעשות בעיר על פי מזג האוויר והעונה.

אטרקציות מומלצות בדוברובניק – הרשימה המלאה.

להלן הרשימה המלאה של כל האטרקציות הכי שוות בעיר!

פלאצה

הרחוב הראשי שאורכו כ-200 מטר ומשמש כמדרחוב. נבנה בשנת 1468, נהרס ברעידת אדמה בשנת 1667, ושוקם עם המבנים הנוכחיים.

הקומות הראשונות הן בתי המסחר, ומעליהן בתי המגורים. מקום נהדר לטייל בו עד מגדל השעון. שמו הנוסף של הרחוב הוא גם סטראדון (Stradun).

אטרקציות בדוברובניק פלאצה
מקום חובה לטיול – רחוב פלאצה, צילום:Jimmy Harris

בית הכנסת היהודיה בדוברובניק

בית הכנסת נבנה ב-1408 במעלה הרחוב, שהיה גטו הסגור בשער, במקום בו כתוב “רחוב היהודים” (Zidiovska Ulica 5). בית הכנסת הוא קטן ממדים, כי מעולם לא עלה מספר היהודים בעיר על 260.

כמו הבתים האחרים ברחובות הרוחב, היוצאים מהרחוב הראשי, הוא בנוי בשלוש קומות, כשבין קומה לקומה גרם מדרגות צר מאד.

בית הכנסת ממוקם בקומה השניה, בארון הקודש שמורים ספרי תורה עתיקים ויקרי ערך מתקופת ימי הביניים, כמו גם שטיח אמנותי המשמש כפרוכת, שלפי הסיפורים הוא הוענק לרופא האישי של המלכה איזבלה, שכמו כל יהודי ספרד, גורש אף הוא. ארון הקודש מתחילת המאה ה-19 פורק במלחמת העולם השניה לכמה חלקים שהוסתרו במקומות שונים וחוברו אחריה מחדש.

בהפגזות הקשות על העיר ב-1991 נפגע גג בית הכנסת, אך שוקם. כמו כן הועברו תשמישי הקדושה למשמרת לניו יורק, והוחזרו רק לאחר מאבק משפטי.

בית הכנסת משמש כמוזיאון, מדי פעם משנים את שעות הפתיחה. בחגים יש תפילות בהם משתתפים גם התיירים היהודיים שנמצאים בעיר. היום משמש בית הכנסת גם את הספרדים וגם את האשכנזים.

תעודות בית הכנסת

בסיפור על מאבק משפטי נוסף מסופר על כך שבגנזך העיר מצויות תעודות החל מיום הקמת העיר, של כל הפעילויות היומיומיות, כל ישיבות המועצה, כל החוקים שהתקבלו וכל המשפטים. אחת התעודות מהמאה ה-17, מתעדת משפט נגד סוחר יהודי שהגיע לעיר בתקופת החגים. הוא נכנס לתפילת החג ונוכח לראות ילד יושב בכסא ש”קנה”. הסוחר פנה לילד, זה התחצף והסוחר סטר לו. וכהיום גם אז, אבי הילד החצוף תבע אותו למשפט.

ארמון הרקטור

זהו ארמון ונציאני מרהיב, המומלץ ביותר לביקור מבין כל הארמונות שבעיר. הארמון נבנה במאה ה-15 עבור מושל העיר, שהוחלף כל חודש מסיבות טקטיות, פוליטיות וצבאיות כאחד.

הארמון נהרס מספר פעמים (התפוצצות ב-1435 ורעידת אדמה ב-1979), ושוקם למצב הקדמותי שלו.

כיום משמש מוזיאון להיסטוריה של העיר, וכן מתקיימים בו קונצרטים והופעות תיאטרון.

מזרקת אונופריו הגדולה

מזרקה שנבנתה בשנת 1444 על ידי אונופריו דלה קווה (Onofrio della Cava), שהיה מתכנן מים וגם אמן במקצועו, על מנת להביא מים באיכות טובה אל העיר, ממרחק של כ-11 קילומטר מחוצה לה.

המזרקה נפגעה ברעידת האדמה, ומאז לא שוקמה. המזרקה בנויה מ-16 צלעות, בכל צלע יש מסכה, שמפיה יוצאים המים.

מצודת לובריינאץ

Lovrijenac – מצודה הבנויה בחלק המזרחי של העיר העתיקה, על צוק תלול, ומשווה לעיר העתיקה ולחומות מראה דרמתי נוסף.

החומה נועדה להגן על העיר הן מהים והן מהיבשה, ונבנתה במאה ה-14, אם כי אגדה קושרת אותה למאות קודמות יותר. האגדה על נסיבות בניית המצודה מספרת שבתחילת המאה ה-11 נודע לאנשי העיר על כוונת הוונציאנים לבנות מאחז במקום זה כדי לבצר את שליטתם בעיר.

אנשי דוברובניק החליטו לבנות מבצר על הסלע בזמן קצר ככל האפשר. המבצר נבנה בשלושה חודשים, וכשהגיעו האניות הוונציאניות עם חמרי הבנייה, לא נותר להם אלא להודות שבני העיר הערימו עליהם.

המקום ידוע כאחת הבמות המתאימות ביותר להצגה המלט של שייקספיר, ולכן מדי שנה בעת פסטיבל הקיץ מוצגת הצגה זו.
הכניסה בתשלום.

היסטוריה

במאה ה-17 ניזוקה ברעש האדמה הגדול שהחריב את מרבית העיר, וחוזקה במשך השנים. בשל הבדלי גובה נבנו קשתות חזקות בחצר המצודה. בבניית חומות המצודה הושקעה מחשבה אסטרטגית.

עובי החומות הפונות לים הוא 12 מ’, כדי שיוכלו לעמוד בהפגזת תותחים, אולם החומות הפונות לעיר, עוביין 60 ס”מ בלבד.

המחשבה מאחורי העניין היתה להגן על המצודה גם ממתנגדים מבית, דהיינו מהחיילים השומרים על המצודה, לכן, החומה הדקה שימשה כהרתעה לשומרים. זאת ועוד, לו היתה החומה נפרצת מכיוון הים, יכלו אנשי העיר לפרוץ פנימה ביתר קלות כדי לעזור בהגנה. מפקד הכוחות של המצודה, כמו רקטור העיר, הוחלף מדי חודש בחודשו כדי שלא יוכל לצבור כוח.

חומת העיר העתיקה

חומות העיר העתיקה נחשבות לאטרקציות ידועות בדוברובניק לראשונה נבנתה חומה במאה השביעית, עם הגעתם של התושבים הראשונים.

במאה התשיעית נהרסה החומה בעת סערה קשה, ונבנתה חומה חזקה יותר, ומאז המשיכו לבנותה לאורך השנים עד המאה ה-14, אז הושלמה, ומאז היא עומדת על תילה. לראשונה בהיסטוריה נבנו חומות עם חלק בולט מעוגל (בסטיון), העומד טוב יותר בהתקפת תותחים.

היקף החומה 1,940 מ’, עובייה 4 – 6 מ’ בצד היבשה ו-1.5 – 3 מ’ בצד הים. גובהה 25 מ’. בחומה עמדות תותחים ומגדלים. מסביב לחומה היה חפיר עמוק ורחב. בשער המרכזי היה גשר שניתן היה להעלותו.

החומות עמדו על איתנן בכל ההתקפות הרבות על העיר, והנה דווקא דרכן עברו נפוליאון וחייליו בשנת 1806, כשביקשו זכות מעבר, ונכנסו אל העיר על מנת להישאר בה. כניסת נפוליאון סימנה את סופה של הרפובליקה.

בכניסה לעיר על קיר החומה תלוי שלט זיכרון גדול, המראה את המקומות שנפגעו בהפצצות ב-1991 וסוגי הפגיעות. ניתן לעלות לחומות מכמה מקומות, העליה כרוכה בתשלום ואינה קלה. מומלץ לא לוותר, המראה הוא יחיד במינו.

הגשר החדש

אורכו של הגשר 518 מ’, והוא עובר על נהר האומבלה (Ombala), בכניסה לנמל גרוז’. זהו גשר כבלים הנשען על עמוד מרכזי אחד, מהארוכים באירופה. הגשר מרשים מאד והוא מקצר את הכניסה והיציאה מהעיר בחצי שעה לפחות. בנייתו ארכה מעל שלוש שנים, אבל הסיפור המעניין היה שכבר 30 שנה קודם בנייתו הוקמה ועדה מיוחדת לנושא בניית הגשר.

יו”ר הועדה והחברים בה כלל לא היו מעוניינים בהקמת הגשר, כי הם הרוויחו שכר שמן, ובמדינה קומוניסטית לא הורגים תרנגולת שמטילה ביצי זהב, בעיקר אם אף אחד לא מזרז אותם. עם שוך הקרבות במלחמת האזרחים והתפרקות יגוסלביה, הגיע לדוברובניק מי שהיה הנשיא הראשון, פרנז’ה טוג’מן. הוא התעניין כיצד הוא יוכל לרכוש קולות, ואז סופר לו על “ועדת הגשר”.

טוג’מן נתן הוראה להתחיל לבנות ללא דיחוי. הוא זכה בנשיאות, ודוברובניק זכתה בגשר הנקרא על שמו. הוא נפטר ב-1999.

מגדל הפעמון והשעון

המגדל נבנה בשנת 1444, אך בעקבות רעידת האדמה בשנת 1667 נטה על צידו. בשנת 1902 נהרס לחלוטין בגלל הסכנה הבטיחותית שגברה, ורק בשנת 1929 שוקם מחדש. גובהו של המגדל כ-31 מטר.

בכל שעה שלמה ישנה תצוגת של דמויות המקישות על הפעמון.

לאחרונה הוסיפו גם שעון דיגיטלי, כאשר השעות הן באותיות לטיניות, והדקות ממוספרות. משקל הפעמון כשני טון, והוא עשוי ברונזה.

כתובת
בקצה המדרחוב הראשי.

גרוז’

אזור גרוז’ אינו אזור תיירות, אך למי שמגיע לעיר למספר ימים מומלץ לבקר בנמל, הנמצא במרחק הליכה של כשני ק”מ מהעיר העתיקה.

אפשר לראות בו אוניות משא, אוניות נוסעים ענקיות, ובעיקר דגם אניה מהמאה ה-16, שבזמנה היתה הספינה הגדולה בעולם, שמשרד התיירות בנה לצורכי תיירות.

בעונת התיירות ניתן להצטרף לשיט מסביב לעיר, ולקחת חלק במצהלות התיירים. בערב האוניה מוארת. באזור הנמל מסעדות, בתי קפה וטיילת ארוכה. מכאן גם יוצאות המעבורות לאיים האלאפיטיים.

הקרנטינה לזרטי

Lazareti – מחוץ לחומות העיר, ביציאה משער פלוצ’ה, בסמוך למים, נמצא אחד ה”מוסדות” המעניינים ביותר בעיר.

אין זה פלא שהלזרטי נמצא מחוץ לחומה, שכן עצם בנייתו היתה במטרה למנוע ממחלות ומגפות לחדור אל העיר. מבני ההסגר, שהיו בית מלון מפואר של ממש, נבנו במאה ה-15. בקרנטינה היו חדרי מגורים, מחסנים, ומקום לבעלי החיים.

היום האולמות משמשים כגלריות. באחת מהן קיימת גלריה המוכרת עבודות יד ורקמה מסורתיים שרוקמות נשים מהאזור כדי לשמר את עבודות היד המסורתיות.

מכיוון העיר העתיקה נראה המקום מגבו, כמבנה ארוך בעל גגות אדומים, מכיוון הכניסה מורכב הלזרטי ממספר אולמות רחבי ידיים הבנויים אבן ומחוברים ביניהם במסדרון ובכניסות מקושטות. להקת הפולקלור לינדו מופיעה באולם הפתוח שהוכשר להופעות

אטרקציות בדוברובניק – שורה תחתונה

אז כמו שהבנו יש מגוון רחב של אטרקציות ויעדי טיול מיוחדים בעיר דוברובניק שבקרואטיה.

חשוב להבין עם מי אנחנו מטיילים ומה האופי של האנשים על מנת להתאים את אתרי הטיול למסלול שלנו.

אנחנו ממליצים לטייל בעיר בקיץ בה מזג האוויר הוא הנוח ביותר לטיול גם במקומות פתוחים.

4.9/5 - 14 {הצבעות}
Back to top button